2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 500 g
malá cibule 1 ks
mrkev 1 ks
malý celer 1/4 ks
menší cuketa 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev s celerem nastrouháme na hrubém struhadle, cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Plechovku krájených rajčat s bylinkami přelijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme (nemusíme). Maso orestujeme na drobně pokrájené cibulce, přidáme rozmixovaná rajčata z plechovky, veškerou zeleninu, podlijeme 200ml vody, osolíme, okořeníme lžičkou zázvoru, lžičkou čerstvého tymiánu a dvěma nadrobno nakrájenými chilli papričkami. Povaříme cca 10 minut, až zelenina změkne a dochutíme 2 lžičkami kečupu. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


 


RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Ukrajinský boršč

Postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlová kolečka

Postup: Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...